Overzicht over crowdfunding met de Quickscan

Ben je als MKB-ondernemer in Amersfoort op zoek naar overzicht over crowdfunding? Laat je adviseren door de experts van Peer! Innovation met de Crowdfunding Quickscan. Zij brengen hiermee gemakkelijk en snel in kaart wat alternatieve financiering voor je onderneming betekent.

Voor Uitgestelde Kinderfeestjes werd de scan in januari afgerond. De resultaten:

  • Een kant en klare oplossing: de organisatie kreeg onder meer snel inzicht in de urenbelasting voor het opzetten van een crowdfunding actie.
  • Een duidelijk overzicht over crowdfunding: Uitgestelde Kinderfeestjes hoefde zelf niet het internet af te speuren naar mogelijkheden.

Renee Kranenberg: “Het scheelde enorm veel tijd. Na twee sessies met Peer! Innovation was het rapport al rond: efficiënt & effectief!”

Crowdfunding is bijna onmisbaar bij innovatie

Crowdfunding is in het huidige financiële stelsel en bij het opzetten van innovaties niet meer weg te denken: in steeds meer gevallen zijn banken niet meer bereid 100% van de benodigde financiering beschikbaar te stellen.

De financiering van crowdfunding wordt vrijwel altijd gerealiseerd via particulieren, variërend van investeerders tot consumenten, ook als dit niet de huidige doelgroep is van de onderneming. Crowdfunding gebeurt via online platformen, waarbij meestal sprake is van een ‘win or lose’-traject. Er is een veelheid aan crowdfunding platformen, zie ook de blog is er een geschikt crowdfunding platform voor mij. De meeste platformen keren pas uit als het volledige doel is bereikt. Een goed plan is dus van essentieel belang.

Communicatie is key bij crowdfunding

De juiste keuze voor de crowdfunding campagne, de tegenprestaties en het platform zijn essentieel voor een succesvolle crowdfunding. De meeste inspanning zit in de communicatie. Denk hierbij aan een weergaloze video, de inzet van social media en mailings. Of ga bijvoorbeeld voor meer traditionele middelen als persberichten, folders en publicaties in lokale kranten. Zolang je initiatief maar aandacht krijgt, want dat is het halve werk.

De tegenprestaties

Ook aantrekkelijke tegenprestaties zijn belangrijk om succesvol te zijn. Het gaat hierbij niet alleen om financieel gewin, maar bijvoorbeeld ook specials als de eerste zijn die het product of de dienst ontvangt of een speciale versie ervan, of allerlei goodies die mensen krijgen als ze meedoen.

Meer weten

Wil je weten wat jij als ondernemer in Amersfoort kunt met crowdfunding en hoe je ermee aan de slag kunt? Neem dan contact op met innovation@peer033.nl